Referenser för ergonomi & synergonomi


Förbättra arbetsmiljön”Vi är mer än nöjda med resultatet. Annika arbetar seriöst, med större engagemang och mer personligt än vi tidigare har erfarenhet av. Hon har tagit ett rejält grepp om ergonomin och synergonomin och gett en gedigen återrapportering samt gjort uppföljning. Vi har svart på vitt fått bekräftat från personalen att de fått en kraftig förbättring av hur de mår.”

Lennart Svensson – Ekonomichef – Gustaf Fagerberg AB, Västra Frölunda


Rekommenderad ergonom i Göteborg”Annika arbetar professionellt och med ett större engagemang än jag har erfarenhet av med tidigare ergonomer. Ergonomiutbildningarna var betydligt bättre än jag hade förväntat mig, då de var direkt riktade till arbetsuppgifterna vi har här och inte bara övergripande ergonomi. Annika satte sig ordentligt in i vårt arbete innan hon gjorde utbildningarna vilket var en stor fördel. Jag ser en tydlig förändring hos personalen. Att arbeta med arbetsmiljö är viktigt och väl investerade pengar för företaget. Jag rekommenderar absolut andra företag att ta hjälp av A-Ergonomi.

                         Carina Johansson – Produktionsledare – Triumfglass AB, Sävedalen

________________________________________________________________________________________________________________________________

Bo Hammar, Silver o Stål - kopia”Arbetsmiljöverket angav en avvikelse att vi inte hade gjort någon riskbedömning på företaget, varför vi sökte på nätet efter någon som kunde hjälpa oss med detta. Vi fastnade för A-Ergonomi, som vi bedömde hade vad vi letade efter. Annika Mattus Tufvesson på A-Ergonomi hjälpte oss med undersökning och riskbedömning, av de belastningsergonomiska förhållandena, på flera av våra avdelningar, samt dokumenterade det hela i en skriftlig rapport. Därefter har vi även tagit hennes hjälp med att utbilda samtlig personal, både inom produktion såväl som på kontor, i ergonomi och synergonomi. Vi är mycket nöjda med resultatet.  Annika är mycket kompetent i ämnet. Silver & Stål kan varmt rekommendera Annika och A-ergonomi. Numera är det en del i vårt arbetsmiljöarbete, att göra riskbedömningar och att arbeta med ergonomin.”

                         Bo Hammar – Quality and Environmental – Silver & Stål, Vingåker


Rekommenderad ergonom i Göteborg”Tack snälla Annika för all hjälp vid min arbetsplats. Min huvudvärk, som jag lidit av i flera år, är som bortblåst! Det är så obeskrivligt skönt. Jag känner mig så mycket gladare, mer harmonisk och piggare än tidigare.”

Ingrid Olofsson – Revisorassistent – iRevision, Göteborg


Ergonomi, ICA, Dagligvaruhandel, Lyftteknik, lyftutbildning, DSC03810 -Vi arbetar mycket med arbetsmiljön och anser att ergonomin är en viktig del att ha fokus på för att undvika belastningsskador. Ergonomiutbildningen, som Annika på A-Ergonomi genomförde, hade ett bra upplägg där teori kombinerades med praktik som videofilmades. Personalen har varit jättepositiv. Jag rekommenderar absolut andra ICA-handlare att använda sig av A-Ergonomi och ge sin personal motsvarande utbildning.”  

Helena Strindeborn – Personalchef-ICA MAXI Partille 


Ergonomi, Housekeeping, Scandic, Städare, Städ, IMG_9156 - ”A-Ergonomis ergonomiutbildning för Housekeeping gav jättemycket. Äntligen förstod jag varför man bör arbeta och lyfta på ett visst sätt. Det blev enkelt att förstå hur man kan förenkla vårt tuffa jobb. Jag använder mig hela tiden av teknikerna jag lärde mig på kursen och känner stor skillnad i belastning mot innan. På ett mycket lättare sätt kan jag göra samma sak som tidigare. Det var en bra genomtänkt kurs, inga pekpinnar utan mer tips och råd på vad man kan göra/förändra som individ. Det var bra att Annika filmade oss och att vi fick utföra samma sak på olika sätt, plötsligt såg jag hur jag arbetade och förstod skillnaden. Alla på kursen kunde förbättra och förenkla sitt arbetssätt. Det var även bra att vi själva kunde ta upp arbetsmoment som kändes tunga.”

                      Ilona Sobel- Housekeeping – Scandic Hotell, Mölndal


Förbättra arbetsmiljön ”Det var stor skillnad på Annikas ergonomigenomgång av min datorarbetsplats, mot vad jag varit med om tidigare. Efter 30 år med datorarbete har jag fått många ergonomigenomgångar och trodde denna skulle bli en i mängden. Men det blev den inte. Den var jättebra! Ingen tidigare genomgång har gett lika mycket som Annikas. I motsats till tidigare ergonomer gav hon inga ”pekpinnar” utan man fick konkreta råd, som motiverades. Jag förstod vad som behövde ändras och viktigast av allt – varför.”

                        Gun AnderssonSvenska Kyrkan, Mariestad


Förbättra arbetsmiljön”Tack vare hjälp från Annika har jag nu mindre ryggbesvär. Hon har bland annat visat hur jag kan hantera tunga säckar på ett lättare och mer skonsamt sätt. Hon har även gett förslag på förändringar i produktionslokalen som underlättar arbetet.”

Abde El Momouni – Glasstillverkare – Triumfglass, Sävedalen


Minska besvär på arbetsplatsen”Med Annikas hjälp har vi med små resurser och, i stora drag, med befintlig utrustning, lyckats förbättra arbetsmiljön/arbetsplatserna. Alla anställda har fått mindre besvär. Förbättringar har skett i nacke, skuldror, rygg liksom minskad huvudvärk. Den stora vinsten som arbetsgivare är friskare, piggare, mer motiverad och effektivare personal. Jag märker det själv hos personalen och även uppföljningen som Annika gjorde visar det tydligt.”

 Heléne Ekman – Arbetsgivare – iRevision, Göteborg


Ergonomi, Scandic, Housekeeping, Städ, Städare,IMG_9151 -

”Housekeeping är ett tungt jobb varför vi tycker det är viktigt att den gruppen får kontinuerlig ergonomiundervisning. En stor skillnad, mot tidigare ergonomiutbildningar, var att Annika Mattus Tufvesson på A-Ergonomi arbetar med videoteknik, vilket var mycket uppskattat, samt att deltagarna själva fick ta upp vilka moment som skulle ses extra på. Responsen från deltagarna har varit väldigt bra. De fick en tydlig bild av hur de arbetar och kunde själva direkt se att de hade nytta av kunskaperna de fått under utbildningen. Jag rekommenderar absolut andra hotell att ge sina medarbetare inom Housekeeping motsvarande utbildning från A-Ergonomi.”

                          Helene Yngvesson – Chefshusfru – Scandic Hotell Mölndal


”För att måna om personalens arbetsmiljö och hälsa, har vi tagit hjälp av Annika Mattus-Tufvesson på A-Ergonomi med att genomföra en Ergonomiutbildning. Annika satte sig väl in i personalens arbete, de olika momenten de har, innan hon genomförde kursen. Hon lyckades lyfta fram de moment som kan bli påfrestande och visade på hur de själva med enkla medel kan göra förändringar. Det var användbara tips. Annika är duktig på att lära ut och att fånga deltagarnas intresse. Med hjälp av arbetsplatsbilder och filmning av deltagarna vid praktiska moment, ökade förståelsen hos personalen. Det är lättare att ta till sig budskapet när man ser sig själv.”

                            Susanne Johansson – Karlssons Charkuteri, Härryda